PAPERERA DE LA MEVA ACTIVITAT NEURONAL

dimarts, 11 d’agost del 2009

"Bancaja" i CAM tenen poc de valencianes

Amb un poc d'optimisme es pot considerar " Bancaja " com " valensiana " ( sic ) , la CAM però ........" adopta su actual nombre en 1988, hasta entonces se denominaba Caja de Ahorros de Alicante y Murcia. Posteriormente se han unido a ella la Caja de Ahorros Provincial de Alicante y Valencia (1990) y la Caja de Ahorros de Torrent (1988).

La Caja de Ahorros de Alicante y Murcia se formó en 1975 por la fusión de:

  • Monte de Piedad y Caja de Ahorros de Alcoy, fundada en 1875
  • la Caja de Ahorros de Nuestra Señora de los Dolores, de Crevillente, en 1903
  • la Caja de Ahorros de Novelda, fundada en 1903;
  • la Caja de Ahorros de Nuestra Señora de Monserrate, de Orihuela, creada en 1906 con el nombre de Caja de Ahorros y Socorros y Monte de Piedad de Nuestra Señora de Monserrate, después de estar funcionando desde 1904 como una oficina dependiente de la institución crevillentina anteriormente citada;
  • y la Caja de Ahorros del Sureste de España, en 1940.
  • Posteriormente, en 1976, se integró la Caja de Ahorros de Alhama de Murcia, que había sido fundada en 1902.

A su vez, la citada Caja de Ahorros del Sureste de España fue creada en 1940 como resultado de la fusión de las Cajas de Ahorros y Montes de Piedad de:

  • Alicante, fundada en 1877 por Eleuterio Maisonnave;
  • Murcia, en 1924;
  • Cartagena, en 1921;
  • Elche, en 1886;
  • Jumilla, en 1893;
  • y Yecla, en 1902;
  • más otra caja de ahorros que en Yecla tenía el Sindicato Católico Agrario, fundada en 1921, a las que se incorporó la Caja Rural de Crédito y Ahorro de Caudete, fundada en 1919.

En los años '90 se produjo la adquisición e integración de las filiales en España del banco italiano Intesa Sanpaolo y del inglés Abbey National Bank.

p.s.

La cabuderia és un arma carregada de futur , i per això cada vegada que excrete alguna cosa ací tornaré a dir que :

Vull una senyera nova pel País Valencià :

a) La senyera coronada de la ciutat de València que l'actual ordenament polític i administratiu va convertir en senyera de tots els valencians és estèticament anacrònica . És , ximple i planerament , barroca . Un barroquisme que s'adiu amb mentalitats enemigues de tot tipus de reforma i per tant entestades a repetir , deformats amb ornamentacions excessives , des de comportaments socials a simbologies . Quede clar que açò no és un judici de valor ; la bona gent no té obligació de no ser reaccionaria .
Aquells que han fet de la necessitat , virtut , i que la han assumida , la senyera coronada , comprovaran a l'avenir que lluny d'ajudar a valencianitzar en un sentit avesat cap al futur , la seva postura hi haurà ajudat a " valencianizar " ( sic ) en un sentit avesat cap al no res .

b) El P.V. necessita una bandera diferenciadora de la dels territoris germans , Catalunya , les Illes , ...i més . Fins i tot la simbologia adient per a tot tipus de entitats , organitzacions , estructures polítiques , etc... que pogueren abastar o englobar al seu si els diversos territoris de la nostra parla deuria estar diferenciada de la del Principat.

Així les coses , espere que alguna opció civil i/o política agafe el bou per les banyes i propose l'adopció d'una senyera valenciana basada en el passat , nova però . Per si fora d'utilitat hi teniu un disseny del meu gust .





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada