PAPERERA DE LA MEVA ACTIVITAT NEURONAL

divendres, 28 d’agost del 2009

Superticions subtils .

Si fora columnista de periòdic aquestes línies bé podrien intitular-se La columna del Papa ; les ha suscitat la visió del monòlit de pedra que rememora la visita del pontífex romà actual al coent -- hi han de tant i més , fins i tot és probable que ciutat i coentor no siguen un oxímoron -- Cap i casal valencià .
La meva filla no ha estat batejada , la seva avia materna però intentà inculcar-li alguna cosa de la seva religiositat , i , un xic sí que ho va aconseguir .
Fa uns 25 anys , arran de la visita del papa " Botija " , avia i neta anaren a rebre-lo ; preguntada posteriorment Viola -- 4 anyets -- , pel que havia vist , respongué que venia de vore al papà de Jesuset .
Aquella barreja educacional amb el temps s'ha resolt en un saludable laïcisme ; per ara . I dic per ara pensant que les conviccions agnòstiques ho poden tindre fotut en el futur .
No parle de l'amenaça que suposa per l'humanitat que encara avui les religions monoteistes manipulen la major part de la població del planeta , no , parle del caire transcendent , misteriós , mistificador , iniciàtic , etc...que es vol donar a certes activitats i comportaments que no han mester de cap d'eixos additius .
Uns pocs exemples :
El concepte de la bona natura que molts , massa , ecologistes " sensu lato " han assimilat ; l'Univers no té ni necessita moral .
Les teràpies miraculoses que disfressen de metafísica determinades reaccions dels sistema nerviós i els efectes -- benèfics o no -- sobre les altres estructures del cos humà ; pensar , riure , plorar , relaxar-se , ballar , etc...són activitats físiques i tenen efectes físics .
L'èxit general de la literatura de ficció en que trames i personatges són de caire màgic .
La deïficació dels protagonistes dels espectacles i esports .
Supersticions subtils que preparen l'addicció per d'altres supersticions més militades i perilloses . Vos suggerisc que no regaleu als nebots " Harry Potter " o com es diga ; molt més saludables les Aventures de Guillem Brown .

p.s.

La cabuderia és un arma carregada de futur , i per això cada vegada que excrete alguna cosa ací tornaré a dir que :

Vull una senyera nova pel País Valencià :

a) La senyera coronada de la ciutat de València que l'actual ordenament polític i administratiu va convertir en senyera de tots els valencians és estèticament anacrònica . És , ximple i planerament , barroca . Un barroquisme que s'adiu amb mentalitats enemigues de tot tipus de reforma i per tant entestades a repetir , deformats amb ornamentacions excessives , des de comportaments socials a simbologies . Quede clar que açò no és un judici de valor ; la bona gent no té obligació de no ser reaccionaria .
Aquells que han fet de la necessitat , virtut , i que la han assumida , la senyera coronada , comprovaran a l'avenir que lluny d'ajudar a valencianitzar en un sentit avesat cap al futur , la seva postura hi haurà ajudat a " valencianizar " ( sic ) en un sentit avesat cap al no res .

b) El P.V. necessita una bandera diferenciadora de la dels territoris germans , Catalunya , les Illes , ...i més . Fins i tot la simbologia adient per a tot tipus de entitats , organitzacions , estructures polítiques , etc... que pogueren abastar o englobar al seu si els diversos territoris de la nostra parla deuria estar diferenciada de la del Principat.

Així les coses , espere que alguna opció civil i/o política agafe el bou per les banyes i propose l'adopció d'una senyera valenciana basada en el passat , nova però . Per si fora d'utilitat hi teniu un disseny del meu gust .

2 comentaris:

  1. Com la cabuderia és una ferramenta carregada de futur, jo continue promovent l'excursió nocturna per la valència coenta, o bé, en el seu defecte, una excursió a la muntanya que encapçale el guarda de l'estació meteorològica, presidisca l'home de la gossa-rabosa i tanque el xiquet de l'eucaliptus.

    Salut i una abraçada.

    ResponElimina
  2. La setmana que ve estaré de " holidays " i em vindria bé un parell de wiskys . Vos telefone .

    ResponElimina